Kortbetalningar

Kortbetalning är den idag populäraste betalningsformen på nätet. 41 % av de svenska e-handelskonsumenterna betalade med kort vid sitt senaste köp på internet (källa: Handelns Utredningsinstitut)

De vanligaste korten

De absolut vanligaste korten är Visa och MasterCard men även American Express, Visa Electron och Maestro är populära alternativ bland svenskar. Förutom att de flesta e-handelssajterna stödjer kortbetalning, kan du även använda dessa på Payson och Payer. Därutöver har Payer även stöd för Diners Club.

Kortbetalning på Payson

Payson har stöd för Visakort och MasterCard. Med Visa kan du både sätta in och ta ut pengar. Avgiften är 3 kr + 3%, samma som för betalning med internetbank. Ett köp på 100 kr ger alltså 94 kr på ditt Paysonkonto. Pengarna bokförs direkt på ditt konto vid köp. Vid en begärd utbetalning inkommer pengarna oftast på ditt bankkonto bankdagen efter under eftermiddagen. En uttagsavgift på 2 kr debiteras per uttagstillfälle.

Kortbetalning på Payer

Payer tar lite högre avgift för kortbetalning jämfört med direktbetalning med internetbank. Avgiften är 7,2% på köp upp till 100 kr, 4,8% mellan 100 och 500 kr, 2,4% mellan 500 och 1000 kr, och sedan 2,0% på belopp över 1.000 kr. Minimiavgiften på 4 kr är densamma som för internetbankbetalning. Payer stödjer, förutom Visa och MasterCard, även Diners Club.

Payer har stöd för den nya säkerhetsstandarden 3-D SECURE, och därmed går det bra att handla för dig som använder Verified by Visa eller MasterCard SecureCode. Stöd finns för att kunna betala med flera olika valutor men en extra avgift tillkommer för varje valuta utöver SEK, upp till 2000 kr per år.